Idén Rátonyi Róbert előtt tisztelgett a rendezvény, melyet a Veszprémi Petőfi Színház harmadik alkalommal rendezett meg.

Bár a járványhelyzet miatt idén később, június helyett augusztus 19-én és 20-án tartották meg a közkedvelt rendezvényt, így is nagy siker volt – olvasható a veol.hu cikkében.

A szerdai nyitóünnepségen Oberfrank Pál, a Petőfi Színház és egyben a fesztivál igazgatója szólt a vendégekhez és a résztvevőkhöz.

A családok fesztiváljának nevezte a sajátságos kultúrcsemegét Keller János, a rendezvény művészeti vezetője. Kiemelte, hogy ezen a fesztiválon a legkisebbektől kezdve a szépkorúakig mindenki megtalálja a kedvére való programot.

A sűrű programra is kitért a művészeti vezető és elmondta, hogy náluk két nap alatt annyi esemény megtekinthető, mintha négynapos lenne a fesztivál.

2020-ban Gálvölgyi János Kossuth-díjas színművész volt az esemény díszvendége, aki Rátonyi Róbertre emlékezett beszédében, akivel húsz évig együtt dolgozott a budapesti Thália Színházban.

A közkedvelt színész és parodista beavatta a hallgatóit abba, hogy gyakran hallgatta Rátonyi rajongói beszédét, figyelte szakmai profizmusát.

„Rátonyitól nagyon sok mindent lehetett tanulni; nemcsak a tánclépéseket, a poentírozást, de azt is, hogyan kell leülni egy frakkban, viselni egy szmokingot” – emlékezett vissza Gálvölgyi János.

Arról is beszélt a korábbi Heti hetes tag, hogy óriási megtiszteltetés volt számára, amikor 1990-ben Rátonyi könyvet írt róla. Végezetül köszönetét fejezte ki a nagy elődnek, aki hozzájárult, hogy Gálvölgyi már ötvenkét éve megmaradt ezen a csodálatos, de buktatókkal teli pályán.

Kiemelt kép: veszprémi operettfesztivál – Forrás: Facebook/Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál