Míg a hagyományos iparágak globális hanyatlásban vannak, az elmúlt két évtized digitális forradalma rengeteg lehetőséget kínál. Az elmúlt évek online szerencsejáték-forradalma egy hatalmas iparág megszületését tette lehetővé, amelyben természetesen lehet érdekes állás-karrier lehetőségeket találni. Az iGaming egy izgalmas hely, ahol számtalan lehetőséged van, hogy pénzt keress. Tudni kell, hogy az online kaszinók összetett vállalkozások, amelyekben számos szakember igyekszik megfelelni a játékosok igényeinek. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy mekkora erőfeszítést és elhivatottságot igényel egy minőségi online webhely felépítése és fenntartása, és ebben a cikkben azokra a tehetséges emberekre helyezzük a reflektorfényt, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az ágazatukban, és akik rejtve maradnak a képernyők mögött.

Mi az online kaszinó?

Mindannyian tudjuk a választ erre a kérdésre, de ha bármilyen iparágban keresünk állást, jól tájékozottnak kell lenni. Nevezhetjük online kaszinónak, virtuális kaszinónak vagy internetes kaszinónak, mert a hagyományos szárazföldi kaszinók online kaszinóváltozatairól beszélünk. A kaszinó nyerőgépeket minden nap emberek milliói élvezik, és népszerűségük hétről hétre növekszik, mert annyira egyszerű és innovatív. Ez az oka annak, hogy sok új szerepkör nyílik meg az iGaming iparágban, de ez azt is jelenti, hogy az új alkalmazottaknak speciális ismeretekkel kell rendelkezniük olyan témákban, amelyeket általában egyik egyetemen sem tanulnak.

Ki dolgozik egy online kaszinóban?

Most részletezzük azokat a pozíciókat, amelyekre az emberek jelentkezhetnek, ha egy online kaszinóban szeretnének dolgozni, és ezekről a szerepekről részletesebb információkat találhatsz itt.

Ügyfélszolgálati ügynökök

Ez a szakemberek fontos csoportja, akik kaszinójátékosokkal, sportfogadási ügyfelekkel és más online felhasználókkal foglalkoznak. Több nyelven beszélő csapatok ügynökökkel kezelik az e-maileket, az élő csevegést és a telefonos támogatást különböző nyelveken. Az ügyfélszolgálati részleg kezeli a számlaellenőrzést (KYC), és nyomon követi a banki kérdéseket (befizetések/kifizetések), a bónuszszámítást, a promóciós információkat és a felelősségteljes játékkal kapcsolatos ügyeket. És a legnépszerűbb kérdés, amit a kaszinójátékosok folyamatosan feltesznek: Kínál-e a kaszinó üdvözlő bónuszt az újonnan regisztráló játékosoknak?

Grafikai tervezők

Mint minden weboldalnak, az online kaszinóknak is kreatív tervező szakemberekre van szükségük, akik menő bannereket, exkluzív promóciós információkat és közösségi médiahirdetéseket tartalmazó nyitóoldalakat tervezhetnek. Nagy a kereslet a tehetséges iGaming diplomások iránt, akik üzemeltetőknek, leányvállalatoknak és játékszolgáltatóknak dolgozhatnak, és UX és digitális termékek például rulett online játék tervezésével és kivitelezésével, valamint nyomtatási tervezéssel lesznek elfoglalva.

Szoftverfejlesztők

A szoftverfejlesztők széles lehetőségekkel találhatják szembe magukat, ha online kaszinóban dolgoznak, mert óriási az igény a technikai szakértelemre. A szakképzett szoftverfejlesztők elemzik és tervezik, minőségi szoftverdokumentációt készítenek, és optimalizálják a mindennapi műveleteket. A szerencsejáték-cégek legtöbbször PHP-fejlesztőket keresnek háttérplatformjukon való munkához, és nem könnyű olyan frontend fejlesztőket találni, akik képesek új funkciók tervezésére és megvalósítására, valamint építő jellegű megoldásokat javasolni. Ha tudsz kódot írni, kódellenőrzést végezni, tesztelni, megérted a biztonság fontosságát és jól megírt megoldásokat tudsz leadni, akkor érdemes elgondolkodnod egy ilyen területen. Egyre nagyobb az iparági trend a mobileszközök felé, ezért most remek alkalom a mobil kaszinószoftverek fejlesztésére szakosodni.

Marketing szakemberek

Egy olyan versenyképes iparágban, mint a játékipar, a marketing részleg a vállalat egyik legfontosabb elemévé válik. Ezen a részlegen a digitális marketing, a CRM, a közösségi média, a SEO, a PPC, a PR és az affiliate marketing szakembereket találjuk. Javasolt az egyetemi végzettség, az online értékesítésben szerzett tapasztalat és a jó tárgyalási készség, valamint az adatközpontú, elemző, kiváló kommunikációs készség és az iGaming iparág széleskörű ismerete. A munkaköri leírások gyakran tartalmazzák, hogy bizonyos vállalatoknak korábbi kampánykezelési vagy fizetett közösségi médiatevékenységi tapasztalatra van szükségük a digitális marketing területén.

Tartalomírók

Az író szakemberek jó kiutat találhatnak szenvedélyüknek a játékiparban. A szövegírókra és fordítókra rendszeres szükség van, és az újságírói szakemberek úgy döntöttek, hogy átfordítják karrierjüket, erre a területre szakosodnak, és olyan karriert kezdenek, amely nagyon jövedelmező lehet. A tipikus tartalomíró kiváló íráskészséggel és némi korábbi tapasztalattal rendelkezik szövegíróként, fordítóként vagy iGaming háttérként. A SEO és a HTML ismerete mindig bónusz lesz a jelentkezési folyamatban, és nem utolsósorban a kreativitás a kulcsszó.

Fizetési, csalási és kockázatelemzők

Az online játékosokkal kapcsolatos minden dokumentumot és tevékenységet a pénzügyi osztálynak regisztrálnia, ellenőriznie, felügyelnie és kezelnie kell. Éppen ezért ezekben a cégekben találhatunk többek között könyvelőt, pénzügyi vezetőt vagy csalás elleni szakértőt. Ehhez a munkához elengedhetetlen az online fizetési rendszerek, az átvilágítási folyamat alapos ismerete, valamint a részletekre való odafigyelés, hogy értelmezni tudd az adatokat és a kaszinójátékosok viselkedését.

Munkalehetőségek az online kaszinókban

Már számos online kaszinó webhely van, amely élvezi ennek a lenyűgöző iparágnak a növekedését. Egy gyors pillantás feltárja az online szerencsejátékhoz köthető tevékenységek skáláját, az izgalmas játék-portfóliók létrehozását magában foglaló design tervezéstől a webfejlesztésig, amely lehetővé teszi az online felhasználók számára, hogy biztonságos környezetben játszhassanak. Mint minden iparág, az online szerencsejáték is nagymértékben támaszkodik a pontos marketing módszerekre, amelyek a legújabb innovációkat használják fel, hogy felhívják a figyelmet ezekre a népszerű tevékenységekre különféle médián keresztül, a tévéreklámoktól az egyszerű blogbejegyzésekig.

Változtasd hobbidat jövőbeli iGaming karrierré

Sajnos kevesen mondhatják el, hogy élvezik a munkájukat. Az online játékiparban igen, ez lehetséges. Szenvedélyed megélhetéssé formálása talán az egyik legnagyobb eredmény, amit a munkahelyeden elérhetsz. Akár fontolgatod, hogy karriert kezdjen egy online kaszinóban, vagy egyszerűen csak új szakmai kalandokat keresel, reméljük hasznosnak találja ezt a cikket. Ha elhatározod hogy iGaming-szakember leszel, nagy kihívás előtt állsz, és tisztában kell lennie azzal, hogy a magad elé állított feladat nagy türelmet, előkészületeket és valódi fegyelmet igényel. Erőfeszítéssel és odaadással semmi sem lehetetlen! Az online kaszinók folyamatosan innovatív, motivált és hatékony embereket keresnek, és ez lehetsz Te.

(X)