Site icon Balaton Környéke

Fegyverropogás Balatonfüred közelében, vadászok lepik el a környéket

Fotó: naturhun.hu

Vadászatot tartanak csütörtökön Balatonfüred térségében. Ez korlátozásokal jár a a kirándulók, túrázók számára.

Helyszín

Az autóvezetőknek is figyelniük kell

A Csopak és Veszprém között a 73-as főúton Csopaktól az ORFK továbbképző központjáig tartó 2 km-es szakaszon kell figyelmesen közlekedniük.

Ne lövésekre, vadakra számíts

A hajtott vadak miatt a vadütközéseket kellene lekerülni. Kérik a túrázókat, kirándulókat – a balesetek és kellemetlenségek elkerülése végett -, hogy az adott napon ne tartózkodjanak környéken.

A Bakonban is vadásznak

Bakonybél közelében is vadászatot tartanak. A következő területeket, turistautakat zárják le:

Miről szól a vadgazdálkodás a vadászok szerint

Az eredményes vadgazdálkodás feltétele a folyamatos élőhelyvédelem, ezért az erdő és a benne élő vadállomány egyensúlyának megteremtését kiemelten fontos feladatnak tekintik.

Amit a balatoni társaságról tudni érdemes

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. összesen közel 70 ezer hektár földrajzilag változatos és vadban gazdag vadászterületen gazdálkodik a Balaton északi partjától a Bakony hegyvonulatán keresztül a Kisalföld pereméig.

A vadászok céljai

Az elsődleges feladat a mezőgazdasági vadkárok csökkentése, a vad távoltartása a mezőgazdasági területektől. A második cél a vadállomány téli időszakra történő felkészítése, hiszen ha a vad egész évben megfelelő minőségű takarmányhoz jut, akkor több tartalékot tud felhalmozni, s a téli zord időjárást is könnyebben átvészeli. A harmadik cél a művelt vadföldeken szakemberek egész évben folyamatosan meg tudják figyelni a vadállomány mennyiségi és minőségi alakulását.

5000 állatot lőttek le egy év alatt

Erdeikben az elmúlt években átlagosan mintegy 5000 nagyvad került terítékre. Területükön tudatos vadlétszámcsökkentést hajtanak végre, ezzel párhuzamosan a minőségi vadgazdálkodás szempontjait helyezik előtérbe.

Szolgáltatás

Egyéni és társas vadászatokat egyaránt szerveznek, a vadászidénynek megfelelően. Vadászterületeinkre Európa minden országából, valamint a tengeren túlról is fogadunk vendégeket. Vadászatra érkező, valamint pihenésre vágyó vendégeink nyolc vadászterület hat vadászháza közül választhatják ki az igényeiknek legmegfelelőbbet.

További hírek Balatonfüredről, kattints ide!

Exit mobile version