Site icon Balaton Környéke

Az országosan ismert polgármester felújíttat egy legendás balatoni tábort, fűtést is szerettek volna, de elmondta, miért nincs rá szükség

Az ismert fideszes politikus, Pokorni Zoltán vezette budapesti 12. kerület úgy döntött, hogy teljesen felújítják a szántódi táborukat. A minap már a terveket is bemutatták, egy ellenzéki képviselő rákérdezett, hogy miért nem lesz fűtés. A polgármester elmagyarázta, hogy miért nincs rá szükség.

Leromlott állapot

Budapest 12. kerületének szántódi táborában évről évre iskolások százai kapnak lehetőséget a Balaton-parti vakációra. A tábor infrastruktúrája, különösen a gyerekek elhelyezését biztosító, az 1980-as években készült faházak állapota leromlott, ezért az önkormányzat koncepciótervet készíttetett a népszerű pihenőhely komplex megújítására. A BalatonKörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Korszerű lakóegységek

A vázlatterveket jegyző Triskell építésziroda munkatársa, Turi Gergő elmondta, hogy a régi, különálló faházak helyett új, sorházszerűen egymás mellé kapcsolt, könnyűszerkezetű lakóegységek készülnének, ezekben 8-10 fős, nagy légterű szobákat alakítanának ki a gyerekeknek. 

Pokorni Zoltán, a 12. kerület polgármestere

Forrás: Youtube/HírTv

Mászófal is lesz

A jelenlegi, lapos tetős főépületben, ráépítéssel hat újabb szoba jönne létre, továbbá korszerűsítenék a meglévő étkezőteret, konyhát és a mosdókat. Új attrakcióként egy oldalról nyitott, csűrszerű ház épülne, ami mászófallal, pingpongpályával és egyéb, közösségi programok megtartására alkalmas területekkel kínál majd komfortos teret a táborozóknak esős időben, illetve a legforróbb napszakokban, amikor mindenki a hűvösebb, árnyékos helyeket keresi.

110 diák

A gyerekek számára rendelkezésre álló férőhelyek száma nem változik, a továbbiakban is 110 diákot tudnak majd egyidejűleg fogadni, viszont sokkal magasabb minőségű, jobban használható lesz a tábor – mondta Hapszné Tarcsafalvi Eszter 12. kerületi főépítész.

Nem lesz fűtés

Pokorni Zoltán polgármester, Vadász Gábor momentumos képviselő kérdésére arról szólt, hogy a diákok szállása nem lesz fűthető, mivel ezekre télen nincs igény, így nem lenne értelme a jóval nagyobb anyagi ráfordításnak. A Balatonkörnyéke.hu legfrissebb híreit és az aktuális viharjelzést ide kattintva, a címlapunkon bármikor eléred.

Kiemelt lép: illusztráció – Forrás: Youtube

Exit mobile version