Site icon Balaton Környéke

A hiszékeny veszprémi gazda esete, olajos vizet vett 200 forintért

Egy veszprémi férfi még 2020 májusában 200 forintért üzemanyagot vásárolt egy másik embertől. Kiderült hogy átverésről volt szó. Rendőrségi ügy lett belőle.

Vennél 200 forintért gázolajat?

A történet tavaly májusban kezdődött. Egy férfi 200 forintért gázolajat kínált egy másiknak. Az alacsony árat az eladó azzal magyarázta, hogy egy veszprémi építkezésen dolgozott, és a munkálatok végeztével ezer liter gázolaja megmaradt. A kedvezőnek tűnő vételi lehetőségre a sértett lecsapott, majd 43 műanyag kannába töltve a teljes készletet megvásárolta az ajánlattevőtől.

A próba jól sikerült

A kannák egy részét felnyitva szúrópróbaszerűen győződött meg arról, hogy azok valóban gázolajat tartalmaznak-e. Rendben találta a dolgot.

A traktor lefulladt

Napokkal később azonban, amikor az egyik munkagépét feltöltötte az üzemanyaggal, annak motorja meghibásodott. A veszprémi vállalkozó csak ekkor szembesült azzal, hogy a kannák döntően vizet tartalmaznak, azok tetejére egy kevés gázolajat öntött az eladó megtévesztésül.

Tetemes kár keletkezett

Ennek eredményeként a sértettnek közel kétszázezer forint kára keletkezett. Telefonos reklamációjára az ismeretlen csaló csak egy gúnyos megjegyzéssel válaszolt, majd bontotta a vonalat.

4 csaló a láthatáron

A veszprémi nyomozók megállapították, hogy egy 52, egy 29 és egy 20 éves biharkeresztesi, továbbá egy 43 éves sarkadi férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A négy csalót előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket.

Másutt is átvertek embereket

A nyomozás során az is ismertté vált, hogy a négy kelet-magyarországi férfi Nyíregyházán és Tószegen is követett el ezzel a módszerrel bűncselekményt, melyekkel további két sértettől hasonló nagyságrendben csaltak ki pénzt.

Büntetés vár rájuk

A nyomozás után a papírok már az ügyészség előtt vannak.

További rendőrségi hírek a Balaton partjáról ide kattintva.

Ez is egy fontos rendőrségi hír, amely érinti Veszprém megyét

Összehangolt akcióban négytagú bűnszövetségre csaptak le a rendőrök, a gyanúsítottak több megyében kábítószert terjesztettek. A rendőrségi akcióban mintegy százan vettek részt. A házkutatásokon a rendőrök 11 kilogrammnyi kábítószergyanús anyagot, több mint 25 millió forint értékű magyar és külföldi készpénzt, személyautót, telefonokat foglaltak le.

Címlapfotónk a rendőrség felvétele.

Exit mobile version